Asiakastarina

Kodikas HYVÄN OLON -rakennus lastensuojelun ja perhekuntoutuksen tarpeisiin

Porin Isosantaan nousseet uudisrakennukset luovutettiin Porin perusturvalle piha-alueita myöten muuttovalmiina lokakuun 2020 lopussa. Jo marraskuussa Villapumpuli- ja Pellava-nimen saaneet yksiköt tulvahtivat täyteen elämää.

Lastensuojelu Pori (rakenteilla)
Palveluntuottaja: Porin kaupunki
Koulu ja lastensuojeluyksikkö 20 nuorelle
Rakennus on kooltaan 1182 m2
Kohde valmistui lokakuussa 2020

Rakennusliike Tikakoski toteutti lastensuojelun ja perhekuntoutuksen toimitilat Porin kaupungille Avaimet käteen -vuokramallilla HYVÄN OLON hoivakonseptiinsa pohjautuen.

Kaksiosastoinen lastensuojelun yksikkö on tarkoitettu 7+7 lapselle. Yksikkö on kooltaan noin 900 m2. Samalle tontille rakennettiin myös 300 neliömetrin tilat perhekuntoutusyksikön tarpeisiin. Rakennusten suunnittelusta on vastannut oululainen arkkitehtitoimisto Arkadi Arkkitehdit, pääsuunnittelijanaan arkkitehti SAFA Petri Ilmarinen.

Sujuvaa työnjakoa punaisen puutalon suojissa

Rakennuksen pintamateriaaliksi valikoitui puu. ”Rakennuksen materiaalivalinnat tehtiin siten, että pintamateriaalit pysyvät normaalilla käytöllä kunnossa koko vuokra-ajan eli 20 vuotta”, kertoo Porin kaupungin teknisen toimialan tilahallintokoordinaattori Aleksi Vihtilä.  

Vuokralainen eli Porin kaupunki vastaa rakennuksen ylläpito- ja käyttökustannuksista. Vuokralainen solmii nimiinsä kohteen vesi- ja sähkö- sekä lämpö- ja jätesopimukset ja huolehtii niiden kustannuksista. Vuokralainen huolehtii myös rakennuksen kiinteistöhuollon tilaamisesta ja sen kustannuksista koko vuokra-ajan.

Porin kaupungin edustaja oli tyytyväinen tapaan, jolla yhteistyö rakennusaikana sujui. ”Osallistuimme tulevana vuokralaisena työmaakokouksiin ja aloitimme sisustussuunnittelun käyttäjien kanssa. Yhteistyö Tikakosken kanssa sujui alusta saakka hyvin, ja asiakaspalvelu on ollut ensiluokkaista”, kiittelee Vihtilä.